Okan

In onze samenwerking met Okan proberen we veel ruimer te werken dan louter het stimuleren van de Nederlandse taal. Door middel van activiteiten en gesprekken met de jongeren, stimuleren we hun kennis van de Nederlandse taal. Daarnaast willen we een stap verder gaan. Namelijk de jongeren versterken in hun eigen kennen en kunnen. Samen (her)ontdekken we met de jongeren hun eigen talenten en verbreden we hun leefwereld. De activiteiten en gespreken komen tot stand in samenspraak met de jongeren zelf.

Ken je iemand in een Okan klas? Laat ze van ons weten. Zit je zelf in een Okan klas? Dan ben je meer dan welkom bij ons. We hebben een jeugdhuis waar je samen met de begeleiders en andere jongeren heel leuke activiteiten kan doen. Meer zin in gewoon een babbeltje? Dat kan zeker en vast want wij luisteren altijd. Niet alleen in het jeugdhuis kan je ons vinden, want wij komen een aantal keer naar jullie in de Okan klassen zelf. Samen doen we leuke activiteiten met aandacht voor de Nederlandse taal.
G-Karate

De doelstelling van G-karate Vlaanderen, onderdeel van IKF (Inclusive Karate Federation), is door middel van de grondbeginselen van karate de integratie van kinderen, jongeren en volwassenen, allemaal met speciale behoeften, te bevorderen.

Niet alleen in deze unieke vechtsport, maar vooral in het dagelijks leven. Dit wordt gedaan door hen te helpen hun zelfvertrouwen en zelfrespect op te bouwen, en door hen een kans te geven de wereld te verbazen met hun capaciteiten en sterke punten.

Ons motto is dan ook: ‘I CAN DO IT!’

Wij geloven in de inspirerende kracht van karate. Het uiteindelijke doel van een karateka is om een beter mens, in bredere zin, ongeacht de lichamelijke en/of geestelijke handicap te worden.

Dit geldt nog meer voor G-Karate ... Techniek is een aspect, maar inzet, doorzettingsvermogen en vertrouwen zijn als - of zelfs meer - belangrijk!

G-karate Vlaanderen is er voor iedereen, ongeacht hun capaciteiten.
Babbeldoos

De babbeldoos is een methodiek die ontworpen is voor kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Op een interactieve en speelse manier leren ze informeel de Nederlandse taal. Hierbij staat centraal dat de kinderen zich veilig genoeg voelen in de groep om te durven spreken. Door meer zelfvertrouwen te krijgen in hun eigen capaciteiten trachten we hen te laten openbloeien. Er wordt telkens gewerkt rond een bepaald thema waarin vaste activiteiten aan bod komen zoals een startactiviteit, een voorleesmoment, een knutselactiviteit, gezelschapsspelletjes, een oudermoment en een slotactiviteit. Door aandacht te schenken aan sfeer en inkleding is het iedere keer weer een unieke beleving voor de kinderen.

Zit je in het 1ste of 2de leerjaar of ken je iemand en vind je de Nederlandse taal soms moeilijk dan is de babbeldoos zeker iets voor jou! Elke dinsdag van 16u00 tot 17u30 voorzien we een leuke activiteit. We spelen spelletjes, vertellen verhalen en knutselen rond een bepaald thema. Hierbij volgen we jouw tempo en vinden wij het belangrijk dat jij je veilig voelt in de groep. Twijfel niet en laat ons iets weten, tot snel!
Internationale uitwisselingen

We streven er naar om ieder jaar een internationale uitwisseling te organiseren. Het ene jaar krijgen wij jongeren uit een ander Europees land op bezoek, het andere jaar bezoeken wij een ander land. Samen met de verschillende groepen gaan we op zoek naar cultuurgelijkenissen en verschillen, we leren van elkaar door leuke activiteiten en gaan samen op ontdekking in het bezochte land.

Walking Talky

Jongeren kunnen via Thebe hun Walking Talky aanvragen om tijdens een toffe wandeling hun hart te luchten. We pakken knelpunten aan en proberen zo meer inzicht te krijgen wat er allemaal in hun omgaat.