Je bent welkom!

Vanaf 14 jaar ben je welkom in jeugdhuis ’t Lont. Je kan hier chillen met je vrienden, nieuwe vrienden leren kennen, spelletjes spelen, film kijken, kickeren, poolen, ... Wekelijks worden er ook activiteiten georganiseerd zoals tornooien, uitstapjes, zwemmen, een kamp, ...

Samengevat
  • Vanaf 14 jaar
  • Vrienden ontmoeten 
  • Rondhangen 
  • Luisterend oor vinden
  • Hulp of antwoorden op je vragen
  • Verschillende activiteiten
Werking

Jeugdhuis T'lont

De jongerenwerking van Thebe vzw gaat door in jeugdhuis ’t Lont en bestaat uit verschillende aspecten. Op het eerste zicht lijkt dit een reguliere jeugdhuiswerking, Thebe is echter een jeugdwelzijnswerking en dit komt ook binnen deze werking sterk naar voor.

De benadering van de doelgroep, de open houding, de kansen, het werken op maat, aandacht voor zowel de groepsdynamische processen als individuele hulpvragen, dit alles vertrekkend vanuit de leefwereld en zo veel mogelijk op vraag van de jongeren en hier passend mee aan de slag gaan, onderscheiden onze werking van het reguliere aanbod. De jongerenwerkers luisteren zonder te (ver)oordelen, er wordt tijd gemaakt voor alle onderwerpen en jongeren kunnen

vrijuit hun opvattingen uiten en raad vragen.

Als vertrekpunt voor de jongerenwerking is er de jeugdhuiswerking met als basis de instuif. De instuif is de meest laagdrempelige werking van de jongerenwerking, iedereen is welkom!

We richten ons op tieners en jongeren van 12 tot 25 jaar van Maasmechelen. In het jeugdhuis kan je vrienden ontmoeten, rondhangen, een luisterend oor vinden, een antwoord of hulp vinden op verschillende vragen vanuit verschillende levensdomeinen, deelnemen aan verschillende activiteiten en bovenal een leuke vrije tijd te beleven. De instuifmomenten worden verzorgd door de jongerenwerkers van Thebe, bijgestaan door de kernleden.


Openingsuren

woensdag van 13.00 tot 22.00 u.
donderdag van 18.00 en 22.00 u.
vrijdag van 18.00 tot 23.00 u.
zaterdag van 14.00 tot 23.00 u.


Tijdens de schoolvakanties zijn er extra openingsmomenten.

  • Kernwerking
    Kom je al wat langer in het jeugdhuis? Wil je mee verantwoordelijkheid dragen in het jeugdhuis? Dan is de kernwerking iets voor jou! Voor jongeren die binnen de instuif meer verantwoordelijkheid willen nemen is er de kernwerking. Deze groep van gemotiveerde jongeren staat samen met de jongerenwerkers in voor het welslagen van de instuifmomenten, het plannen, voorbereiden en begeleiden van het activiteitenaanbod. Binnen iedere werking staat inspraak van jongeren centraal, bij de kernwerking is dit het meest zichtbaar. Inspraak is onmisbaar om vanuit de leefwereld van jongeren te kunnen werken. Ook binnen de kernwerking hebben wij een andere aanpak, vertrekkend vanuit het jeugdwelzijnswerk, dan een reguliere jeugdhuiswerking.